Ons team

Ellen van der Veen
Ik ben Ellen van der Veen en mag met ons team het onderwijs aan de kinderen van Op de Zandtange mogelijk maken. Ik geniet van de momenten in de wandelgangen met de kinderen en vind het fijn zo nu en dan nog les te mogen geven. Samen met de collega’s willen we het onderwijs op onze school zo vorm geven dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en het fijn vinden om bij ons naar school te gaan. Dit doen we door kennis van buitenaf te vergaren, met elkaar in gesprek te zijn over onderwijs en zo van elkaar te leren en de expertise die we binnen de school hebben daar in te zetten waar het nodig is. Ons vak is elke dag anders, daar geniet ik van. Uw kostbaarste bezit hebben wij elke dag op school, voor ons reden om ons daar maximaal voor in te zetten.

Tineke (groep 1 en 2)
Ik ben juf Tineke en vind het werken met kleuters heel bijzonder. Een fijne plek maken waar kinderen met hun nieuwgierigheid, onbevangenheid en enthousiaste mogen spelen, ontdekken, leren en zo zichzelf ontwikkelen. Er is geen dag hetzelfde, want elk kind is uniek en straalt op zijn/haar eigen manier.

Frederika (groep 3)
Ik ben juf Frederika, groepsleerkracht van groep 3 en taalcoördinator. Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik geef met veel plezier les op Op de Zandtange. Mijn hart ligt bij het onderwijs: ik doe wat ik van jongs af aan altijd al wilde: lesgeven! Ik vind het een fantastische uitdaging om te zoeken naar de kracht van elk kind. Het taal- en leesonderwijs heeft bij mij een speciaal plekje. Niet alleen omdat hierop de focus ligt in groep 3, maar omdat we lezen nodig hebben bij alles. Daarom is mijn doel ook om elk kind binnen de school goed te leren lezen en kinderen die uitvallen hierin te begeleiden. Want kinderen die ervaren dat ze groeien, zijn kinderen die met plezier naar school gaan!

Jolet (groep 5 en 6)
Ik ben juf Jolet en ik geef 3 dagen in de week les aan groep 5/6.  Na de Pabo ben ik op Op de Zandtange gaan werken en sindsdien heb ik het hier enorm naar mijn zin. De gemoedelijke sfeer en het bezig zijn met het uitdragen en onderwijzen van het geloof spreekt mij hier erg aan. In de klas geniet ik van de momenten dat ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling, zowel cognitief als sociaal-emotioneel. De afwisseling in het onderwijs maakt dat geen dag hetzelfde is, en dat vind ik er juist zo leuk aan! 

Henrieke (groep 7)
Mijn naam is Henrieke. Met veel plezier mag ik werken op Op de Zandtange. Dit jaar mag ik groep 7 fulltime lesgeven. Het maakt mij blij om te zien hoe een leerling zich ontwikkelt op zijn of haar eigen manier en tempo. Als leerkracht is het fijn om dit proces te mogen begeleiden en de juiste omgeving te creëren zodat elke leerling zich zo goed mogelijk mag ontwikkelen. En je ontwikkelen kan op zoveel verschillende manieren… En daarom is werken in het onderwijs écht een feestje!

Dineke (groep 8)
Hoi! Mijn naam is Dineke. Dit schooljaar sta ik vier dagen voor groep 8 (dinsdag tot en met vrijdag), daarnaast ben ik ook rekencoördinator. Als juf van groep 8 geniet ik ervan om de leerlingen te begeleiden naar eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Het is mooi om te zien wanneer de kinderen zich steeds meer ‘ontpoppen’ als zichzelf. Kleine successen zijn een feestje waard. Daarnaast is het een leuke uitdaging om er voor groep 8 nog een goed en fijn afsluitend jaar van te maken en ze goed te begeleiden naar de volgende stap!

Hilda
Mijn naam is Hilda. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Mussel. Ik ben nu al een aantal jaren werkzaam als onderwijsassistente op onze mooie school. Het maakt me heel blij om kinderen te begeleiden en ze te zien groeien. Wat een voorrecht dat ik daar deel van uit mag maken!

Roeline (groep 4) 
Mijn naam is Roeline. Ik werk sinds 2020 op Op de Zandtange. Ik vind het heerlijk om met jonge kinderen te werken. De ontwikkeling te zien en daaraan bij te mogen dragen, daar geniet ik dagelijks van. Waar ik ook erg van kan genieten, dat is de natuur in alle seizoenen. Ik ben dan ook graag buiten. Ook kamperen is een grote hobby van mij en mijn gezin.

Inge (groep 5)
Ik ben Inge. Samen met mijn man Mark en kinderen Jesse en Errin woon ik in Veendam. Ik vind het leuk om kinderen te mogen onderwijzen. Ook vind het erg belangrijk dat de kinderen zich fijn en veilig voelen in de klas en op school. Hierdoor krijgen de kinderen de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken, en ervaren ze dat ze allemaal hun eigen talenten hebben. Hier kan ik enorm van genieten, dit maakt het werken met kinderen zo ontzettend leuk!

Karina (groep 1 en 2)
Ik ben juf Karina en ben getrouwd met Jan. We hebben 3 eigen zonen in de leeftijd van 25, 23 en 20 jaar en we hebben een pleegzoon van 16 jaar. Ik geef les op donderdag en vrijdag in de groepen 1/2. Ik geniet  ontzettend van de kinderen in  deze leeftijd. Je ziet de kinderen snel ontwikkelen. Het lesgeven bij kleuters spreekt me erg aan omdat ze nog zo puur zijn en omdat je nog vaak kunt inspringen op hun interessegebied. Ook ben je nog heel erg bezig met de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ik vind het fijn om kinderen daar in te begeleiden. Daarom combineer ik  mijn lesgevende taken met een eigen praktijk als kindercoach (‘in de cocon kindercoaching ‘)  en geniet ik van het samenwerken in een  groep en van het individuele kind. Bij beide hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren in hun ontwikkeling. Zowel sociaal-emotioneel als cognitief.


Klasina (IB-er)
Mijn naam is Klasina. Ik woon in Zuidlaren en werk vanaf 1988 in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht en later als intern begeleider. Boeiend in mijn werk vind ik samen met leerkrachten en ouders kijken, hoe we het onderwijs voor de kinderen zo optimaal mogelijk kunnen maken zodat elk kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen op school. Zo kan elk kind tot bloei komen!

Rein (groep 6)
Mijn naam is Rein. Sinds augustus 2020 heb ik het geluk om op deze prachtige school les te mogen geven. Ik geef op donderdag en vrijdag les aan groep 6. Daarnaast ben ik op de andere schooldagen actief op CBS De Höchte in Alteveer. Met mijn vrouw en hond wonen we al geruime tijd in Onstwedde. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op en rond de voetbalvelden van Onstwedder Boys, waar ik naast selectiespeler ook keepertrainingen verzorg voor de jeugd en deelneem aan de jeugdcommissie. Verder houd ik graag tijd over voor vrienden, fietsen, hardlopen, lezen en zeilen.

Petra (groep 3 en 4)

Marije (groep 6, lio-stagiaire)