Ons team

Gé Kloppenburg (directrice)

Mijn naam is Gé Kloppenburg en ik woon in Emmen. Fred en ik hebben samen vijf kinderen en wij zijn gezegend met zes kleinkinderen. Het is in de weekenden en vakanties vaak een gezellige drukte bij ons thuis. Ik heb de laatste jaren op diverse scholen als directeur gewerkt en ik vind het fijn om dit schooljaar op CBS Op de Zandtange te werken. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op de sportvelden te vinden en onderneem ik activiteiten met mijn kleinkinderen. Per week ben ik drie dagen aanwezig op school, waarvan de maandag en de donderdag vaste werkdagen zijn. 

Tineke (groep 2)
Ik ben juf Tineke en vind het werken met kleuters heel bijzonder. Een fijne plek maken waar kinderen met hun nieuwgierigheid, onbevangenheid en enthousiaste mogen spelen, ontdekken, leren en zo zichzelf ontwikkelen. Er is geen dag hetzelfde, want elk kind is uniek en straalt op zijn/haar eigen manier.

Frederika (groep 3/4)
Ik ben juf Frederika, groepsleerkracht van groep 3/4 en taalcoördinator. Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik geef met veel plezier les op Op de Zandtange. Mijn hart ligt bij het onderwijs: ik doe wat ik van jongs af aan altijd al wilde: lesgeven! Ik vind het een fantastische uitdaging om te zoeken naar de kracht van elk kind. Het taal- en leesonderwijs heeft bij mij een speciaal plekje. Niet alleen omdat hierop de focus ligt in groep 3, maar omdat we lezen nodig hebben bij alles. Daarom is mijn doel ook om elk kind binnen de school goed te leren lezen en kinderen die uitvallen hierin te begeleiden. Want kinderen die ervaren dat ze groeien, zijn kinderen die met plezier naar school gaan!

Henrieke (groep 6/7)
Mijn naam is Henrieke. Met veel plezier mag ik werken op Op de Zandtange. Dit jaar mag ik groep 6/7 fulltime lesgeven. Het maakt mij blij om te zien hoe een leerling zich ontwikkelt op zijn of haar eigen manier en tempo. Als leerkracht is het fijn om dit proces te mogen begeleiden en de juiste omgeving te creëren zodat elke leerling zich zo goed mogelijk mag ontwikkelen. En je ontwikkelen kan op zoveel verschillende manieren… En daarom is werken in het onderwijs écht een feestje!

Hilda (onderwijsassistent)
Mijn naam is Hilda. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Mussel. Ik ben nu al een aantal jaren werkzaam als onderwijsassistente op onze mooie school. Het maakt me heel blij om kinderen te begeleiden en ze te zien groeien. Wat een voorrecht dat ik daar deel van uit mag maken!

Roeline (groep 2) 
Mijn naam is Roeline. Ik werk sinds 2020 op Op de Zandtange. Ik vind het heerlijk om met jonge kinderen te werken. De ontwikkeling te zien en daaraan bij te mogen dragen, daar geniet ik dagelijks van. Waar ik ook erg van kan genieten, dat is de natuur in alle seizoenen. Ik ben dan ook graag buiten. Ook kamperen is een grote hobby van mij en mijn gezin.

Inge (groep 4/5)
Ik ben Inge. Samen met mijn man Mark en kinderen Jesse en Errin woon ik in Veendam. Ik vind het leuk om kinderen te mogen onderwijzen. Ook vind het erg belangrijk dat de kinderen zich fijn en veilig voelen in de klas en op school. Hierdoor krijgen de kinderen de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken, en ervaren ze dat ze allemaal hun eigen talenten hebben. Hier kan ik enorm van genieten, dit maakt het werken met kinderen zo ontzettend leuk!

Ralf (groep 8 en gym)
Sinds 2000 ben ik leraar op verschillende scholen geweest. Zo heb ik de eerste 3 jaren gewerkt in Eelde-Paterswolde, daarna 12 jaar in Zuidlaren en de laatste 10 jaar – net over de grens van Groningen – op CBS ’t Kompas in Gasselternijveen. Bij slechte wind konden we de AVEBE-fabriek altijd ruiken😉
De afgelopen 15 jaar is dit altijd een groep 5/6 geweest. Tijd voor wat anders (meer variatie).

Sinds vorig jaar november is mij de kans geboden om binnen Sgperspectief aan het werk te gaan. Binnen Perspectief krijg ik de mogelijkheid om voor allerlei verschillende groepen te staan in combinatie met het geven van gym. Dit bevalt me tot nog toe uitstekend. Of ik dit tot in lengte van jaren blijf doen en of Perspectief dit blijft faciliteren weet ik nog niet, maar voor nu vind ik deze manier van werken erg prettig.

Iets persoonlijks: Ik ben getrouwd met Inge en samen hebben wij 1 dochter (Lotte). Zij zit op CBS ‘Het mozaïek’. We hebben 7 huisdieren; 4 katten en 1 hond en buiten hebben wij 2 konijnen in een speciale konijnenren.

Klasina (IB-er)
Mijn naam is Klasina. Ik woon in Zuidlaren en werk vanaf 1988 in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht en later als intern begeleider. Boeiend in mijn werk vind ik samen met leerkrachten en ouders kijken, hoe we het onderwijs voor de kinderen zo optimaal mogelijk kunnen maken zodat elk kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen op school. Zo kan elk kind tot bloei komen!

Rein (groep 8)
Mijn naam is Rein. Sinds augustus 2020 heb ik het geluk om op deze prachtige school les te mogen geven. Ik geef op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les aan groep 8. Met mijn vrouw en hond wonen we al geruime tijd in Onstwedde. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op en rond de voetbalvelden van Onstwedder Boys, waar ik naast selectiespeler ook keepertrainingen verzorg voor de jeugd en deelneem aan de jeugdcommissie. Verder houd ik graag tijd over voor vrienden, fietsen, hardlopen, lezen en zeilen.

Joyce (groep 1 en 2)
Ik ben juf Joyce. Samen met mijn vriend Mark en dochtertje Lynn woon ik in Nieuw Buinen.
Ik werk bijna 8 jaar in het onderwijs en vind het elke dag nog steeds mooi dat ik kinderen mag zien groeien.
Het leukste is wanneer ik kinderen zie stralen als ze iets onder de knie krijgen, wat eerst nog lastig was, en ik mijn steentje daaraan heb bij mogen dragen.
Geen enkele dag is het hetzelfde, maar elke dag is waardevol 

Jerusha (onderwijsassistent)
Mijn naam is Jerusha. Ik ben 22 jaar en ik woon in Stadskanaal.
Op maandag en dinsdag werk ik op Op de Zandtange als onderwijsassistent. In de ochtend ben ik te vinden in groep 1/2 en in de middag in groep 5/6.
Verder werk ik op woensdag, donderdag en vrijdag nog in Stadskanaal op C.B.S het Mozaïek.
Van jongs af aan wil ik al graag in het onderwijs aan het werk.

Wietske (groep 3/4)

Aïsha (groep 4/5)